pic slider

Food

?נמאס לכם לרדוף אחרי ראיונות עבודה

יש פתרון! שירות פרסום קורות החיים של ג'ובהאנט מכפיל לך את קצב הראיונות ומביא אותך למקום העבודה הבא שלך הכי מהר והכי טוב. נשמע טוב מדי בשביל להיות אמיתי? קראו תגובות של לקוחות

קרא המלצות חמות והצטרף לשירות עוד היום-לחץ כאן

11 בנוב׳ 2014

אם אס פי גרופ בע"מ - מהחברות הראשונות בארץ שפעלו למען מיגור משרות הקבלן בהייטק

אם אס פי גרופ בע"מ פועלת מזה כ-4 שנים לשיפור מעמדם של העובדים בישראל. 
בשיתוף פעולה ייחודי עם אתר "דה-מרקר" ועיתון הארץ פורסמה כתבה שחשפה לראשונה את הצד האפל של עולם ההייטק בישראל:
http://www.themarker.com/technation/1.1771024

תעשיית הגולגולות בהיי-טק: החצר האחורית של הענף הכי נקי במשק

תמצאו אלפים מהם בהיי-טק, בממשלה ובמגזר הפרטי. הם יקבלו בדרך כלל משכורת טובה, אבל ביום סגריר עלולים למצוא עצמם ללא עבודה. הכירו את עובדי הקבלן של ההיי-טק

הוויכוח הציבורי סביב עובדי הקבלן לא הותיר את רון עוזרי, מנכ"ל אם.אס.פי גרופ, חברה העוסקת בין השאר בייעוץ למציאת עבודה לעובדי היי-טק, אדיש. במכתב ששיגר החודש לעו"ד יהודה ויינשטיין, היועץ למשפטי לממשלה, הוא טוען שגם עובדי המחשוב מופלים. "המניע העיקרי להעסקתם של עובדי המחשוב בשירות הציבורי באמצעות קבלני כוח אדם הוא הרצון לחסוך בהוצאות", כתב עוזרי. ל-TheMarker הוא אומר: "חברות מיקור החוץ, האאוטסורסינג, פוגעות בצורה קשה בעובדיהן. אסור להפוך אנשים לשירות זול שסוחרים בו, ואסור לאפשר לחברות ההיי-טק לברוח מאחריות דרך שימוש בחברות קבלן". האם מאבק עובדי הקבלן אכן מקביל להעסקת עובדי היי-טק במודל מיקור חוץ? עוזרי מאמין שכן: "עובדי ההיי-טק לא שונים מעובדי שמירה, מנקים, מורים ואחיות, שאת כולם הופכים לשירות לכל המוריד במחיר".

בנוסף מנכ"ל חברת אם אס פי גרופ בע"מ פנה במאמר דעה נוקב לעופר עיני בדרישה לא לזנוח א עובדי הקבלן בהייטק ולהפנות גם אליהם את הזרקור:
http://www.themarker.com/opinion/2.365/1.1535479

אל תשכחו את עובדי הקבלן בהיי-טק

מדובר בתופעה פסולה שמקעקעת את מערכת היחסים שבין העובד למעביד, וחותרת תחת ההתקשרות החוזית המקובלת


לכאורה, איך אפשר להשוות את עובדי ההיי-טק למורים ולעובדים הסוציאליים? מה בין עובד ניקיון קשה יום לעובד היי-טק נוצץ, שהרי עובדי ההיי-טק הם האחרונים שיכולים להתלונן על תנאיהם: המקצוע שלהם נחשק, המשכורת שלהם גבוהה והם זוכים להטבות נלוות כמו רכב צמוד, נסיעות לחו"ל, בונוסים ועוד. ואולם מבדיקה מדוקדקת יותר של המציאות, עולה תמונה שונה בתכלית: מתברר שלחלק גדל והולך מתוך כלל עובדי ההיי-טק יש פחות זכויות בסיסיות מעובדי ניקיון.
כיצד זה ייתכן? ובכן, מדובר באופן העסקה שתופס תאוצה בשנים האחרונות בקרב חברות ההיי-טק: חברות מיקור החוץ, outsourcing - המקבילה ההיי-טקיסטית לחברות הקבלן. מיקור חוץ הוא שיטת ניהול שלפיה חברת ההיי-טק אינה אחראית על תפעול הפעילויות שאינן נמצאות בבסיסה, אלא מעסיק חיצוני. כך החברה מתמקדת בניהול פעילותו של העובד בתחום התמחותו, אך היא אינה אחראית לתשלום משכורתו ולשמירה על זכויותיו הסוציאליות באופן ישיר.
חלק מחברות ההשמה, שמגייסות עובדים בהתאם לצורכיהן של חברות ההיי-טק, משמשות בעצמן חברות מיקור חוץ. בדיקה אקראית של מודעות דרושים בעיתון מעלה שבמקרים רבים יותר מ-50% מהמודעות בתחום מפורסמות על ידי חברות מיקור חוץ.
הגיע הזמן להיאבק בתופעה הזו. הגיע הזמן ש"חברות הקש" האלה ייעלמו מן העולם. כל עובד ישראלי זכאי לביטחון תעסוקתי, לזכויות סוציאליות ולהעסקה הוגנת. עופר עיני, כולנו מאחוריך - רק אל תשכח את עובדי חברות הקבלן בהיי-טק.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה